Home » » Ahududu Şurubu

Ahududu Şurubu


Ahududu Şurubu
Gerekli malzemeler:
600 gr. ahududu,
1 litre kırmızı şarap,
1 kg. şeker.
Ahududu Şurubu Tarifi:
Bir tencerede ahududunu çatalla ezin. Üzerine şarabı döktükten sonra kapağını kapatın. Tencereyi serin bir yerde 12 saat tutun. Sonra ahududunu tülbentten süzün. Elde ettiğiniz şurubu şekerle karıştırın. Şurubu hafif ateşe oturtarak kaynayıncaya kadar karıitırın.
Kaynayınca karıştırmayı bırakıp 2-3 dakika daha kendi halinde kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca yeniden tülbentten ya da uygun bir süzgeçten geçirerek süzüp şişeye doldurun. Kapağını sımsıkı kapatın.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.