Home » » Armut Şurubu

Armut Şurubu




Gerekli malzemeler:
2 kg. armut
350gr. şeker
1 limon
Armut Şurubu Tarifi:
Armutları soyup dörder parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkartın. Kararmalarını önlemek için yarım litre suya yarım limon sıkıp armutları içine katın. Bir tencereye yeteri kadar su koyup şekeri içine atın ve yarım limon sıkın. Tencereyi ateşe oturtup kaynamaya bırakın. Kaynayınca armutları süzüp bu şerbetin içine atın ve 10 dakika kadar pişirin. Sonra armutları çıkartıp kaynar suda ısıtılmış iki litrelik kavanoza doldurun. Şurubu tekrar ateşe oturtup kaynatın. Kaynadıktan scnra şurubu kavanozu dolduruncaya kadar armutların üzerine dökün. Kapağını sımsıkı kapatın. Kuytu bir yerde saklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.