Home » , » Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri


Malzemeler
250 gr. dana ciğeri (tavuk ciğeri de olabilir.)
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Arnavut Ciğeri, Arnavut Ciğeri Fotosu resmi

Arnavut Ciğeri Tarifi
Ciğerler ufak küpler halinde doğranır. Tuz ve un birbirine karıştırılıp, ciğerler de içine alınır. Tuz ve una iyice bulanan ciğerler, kapaklı bir teflon tencerede kızdırılan sıvı yağın içine aktarılır. Kapağı kapatılıp ara sıra karıştırılarak kavrulur. Kevgir yardımı ile kapaklı bir servis kabına alınır. Üzerine kekik ve pul biber serpilip kapağı hemen kapatılır. Soğuyana dek açılmaz. Servis yaparken yanına soğan ve maydanozdan hazıranmış soğan salatası ilave edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.