Home » » Arpa Çorbası Tarifi

Arpa Çorbası Tarifi



arpa çorbası tarifi
yemekelkitabi.blogspot.com

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı küp şeklinde kıyılmış pastırma
  • 1 soğan ince kıyılmış
  • 2 diş sarmısak ince kıyılmış
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış mercanköşk
  • 6 yaprak tze fesleğen kabaca parçalanmış
  • 2 domates soyulmuş ve kıyılmış
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 litre soğuk su
  • 2 su bardağı arpa
  • tuz ve karabiber
  • 6 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Arpa Çorbası Tarifi:

Pastırma, soğan, sarımsak, maydanoz, mercanköşk ve fesleğeni 1 çorba kaşığı yağ ile geniş bir tencerede 6 dakika sote edin. Domatesi ekleyin, sonra suyu döküp kaynatın. Arpayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin. Sık sık karıştırarak 30 dakika yada arpa yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine peynir (parmesan peyniri tavsiye edilir) serpip kalan yağı dökün. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.