Home » » Bademli tavuklu pilav

Bademli tavuklu pilav


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı badem
1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı et suyu
1 yemek kaşığı tere yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz ve su
Biberli tavuk için
1 tavukgöğsü
1 çorba kâsesi mantar
Yarım limonun suyu
1 su bardağı krema
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
Yeteri kadar sıvı yağ ve tuz
Yapılışı
Pilav tencerenize bir miktar tere yağ, bir miktar sıvı yağ koyup bademleri atıp kavurun
Pirinçleri yıkayın ve süzüp bademlerin içine dökün ve karıştırarak kavurun
Et suyunu ve kaynar suyu tencereye döküp tuzunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Tavukları parmak gibi şerit şerit doğrayın
Teflon tavanın içine bir miktar sıvı yağ ile birlikte tavukları kavurun
Ayrı bir tavanın içinde bir miktar sıvı yağ ile ortadan ikiye kestiğiniz mantarları kavurun
Tavukları kavrulduğunda üzerine un serpin ve kremayı ekleyin
Az önce ayrı tavada kavurduğunuz mantarları tavukların içine atın ve karıştırıp tuzunu ekleyerek kaynamaya bırakın
Bu sırada demlenmiş pilavı büyükçe bir servis tabağına yayarak dökün
Pilavın tam ortasına tepeleme duracak şekilde tavuklu mantarlı kavurmayı koyun
Kenarına dereotu ile süsleme yapabilirsiniz
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.