Home » » Cevizli Çörek Tarifi

Cevizli Çörek Tarifi


Malzemeler:
  • Yarım litre süt
  • 250 gr. margarin
  • 5 su bardağı  un
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 küçük paket maya
  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Cevizli Çörek Tarifi:

Sütü hafif ısıtın, içine şekeri ve mayayı koyup kabartın. Maya kabardıktan sonra unla yoğurun, hamuru sıcak bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarmış hamuru iki parçaya bölün, hamurları oklavayla açın, margarini dörde bölün, bir parçasıyla iki kaşık sıvıyağı ile açtığınız hamuru yağlayın. Hamuru rulo haline getirin ve simit şekli verin, simit şekli verdiğiniz hamurları tekrar açıp aynı işlemi tüm yufkalarda bir daha yapın. Üçüncü aşamada cevizi açtığınız yufkalara serpin ve kol böreği gibi sarıp yağlanmış tepsiye koyun. Yarım saat bekletin. Yumurtayı çırpın ve çöreklerin üzerine sürün. Çörek otunu ve susamı serpin 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.