Home » » Civciv köfteler

Civciv köfteler


Gerekli malzemeler
Pilav için malzeme
3 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı kaynar su
1 su bardağı et suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, havuç, tane karabiber
Köftesi için
Yarım kilogram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı toz ceviz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon, maydanoz
Yapılışı
İlk önce pilavı hazırlayın
Pirinçlerin ılık suda sütünü çıkarana kadar yıkayın ve süzgece koyun
Pilav tenceresinin içine bir miktar sıvı yağ ve suyunu süzmüş pirinçleri koyun ve tuzun ilave ederek 5 dakika kavurun
Et suyunu ve normal kaynar suyu kavrulan pirinçlerin içine koyun demlemeye bırakın
Köftenin yapımına geçin
Genişçe bir kabın içine kıymayı koyun
Üzerine yumurtayı kırın
Soğanı ve sarımsağı rendeleyip üzerine ekleyin
Mutfak robotundan geçirdiğiniz cevizleri, galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu koyun ve yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını 15 dakika yoğurun
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kızartma tenceresindeki az yağ ile tencereyi sallayarak köfteleri iyice kızartın
İlk başata demlemeye bıraktığınız pilavı genişçe bir tabağın içine koyun ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın
Üzeri için ufak bir çorba kâsesinin içine pilav koyun ve onu da servis tabağındaki pilavın üzerine çıkarın
Havuç ile gaga ve ibibik kesin ve pilavın üst katındaki kısma yerleştirin
Kızarttığınız köfteleri pilavın etrafına yerleştirin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.