Home » » Fırında alabalık buğulama

Fırında alabalık buğulama


Özellikle yemekli misafirleriniz için sadece 5 dakikada hazırlayıp 35 dakikada pişireceğiniz yani 40 dakikada harika bir balık ziyafeti sergileyebileceğiniz fırında alabalık buğulama tarifini mutlaka denemelisiniz
Gerekli malzemeler
2 adet alabalık 1 adet patates
5 yemek kaşığı kırmızıbiber sosu
1 ufak kavanoz domates sosu
1 çorba kâsesi mantar
2 adet defneyaprağı
1 tatlı kaşığı tane şeklinde karabiber
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar zeytin yağ, tuz ve su
Yağlı kâğıt
Yapılışı
Taze taze aldığınız alabalıkların içini iyice temizleyin ve yıkayın
Fırın kabına alabalıkları sıralayın
Karın boşluklarını açın ve limonları daire şeklinde dilimleyip, doğranmış maydanoz ve tane karabiberlerle birlikte buralara yerleştirin
Patateslerin kabuklarını soyun ince ince daire şeklinde doğrayıp balıkları üzerine dizin
Bir kâsenin içine yıkanmış temizlenmiş mantarları ikiye bölüp koyun
Üzerine defneyapraklarını, kırmızıbiber sosunu, domates sosunu, tuzunu, zeytinyağını ve suyunu ilave edin ve iyice karıştırın
Bu mantarlı karışımı balıkların üzerinde gezdirerek dökün
Üzerine yağlı kâğıdı kapatarak balıkları örtün
5 dakika önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına alabalık tepsisini verin ve 35 dakika pişirin
30 dakika dolup da pişmesine 5 dakika kala fırını açın ve alabalıkların üzerindeki yağlı kâğıdı çekip, balıkların son 5 dakika içinde kızarmasını sağlayın
35 dakika dolunca alabalık tepsisini fırından çıkarın sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.