Home » , » Galdirik kavurması

Galdirik kavurması


Malzemeler
İki adet kuru soğan
Bir kilogram galdirik
Üç adet yumurta
Bir yemek kaşığı salça
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
Bir su bardağı süt
Yapılışı
Galdirik iyice yıkayıp haşlayın
Suyunu süzün ve tahta üzerinde ince ince doğrayın
Kuru soğanları soyun ve yemeklik olarak doğradıktan sonra sıvı yağ ile birlikte ufak bir tencere içersinde iyice kavurun
Üzerine salçayı ekleyin ve bir iki kez karıştırın
Yumurtaları bu karışımın içerisine kırın ve karıştırmaya devam edin
İlk başta doğradınız galdirikleri bu karışımın üzerine ekleyin, tuzunu ve karabiberini serpin
En son olarak da sütünü ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıp
Dilerseniz yanına sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.