Home » » İçli Bulgur Köftesi

İçli Bulgur Köftesi


Harika, lezzetli yemeğe doyamayacağınız bir yemek tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Güzel, renkli görüntüsüyle de sofralarınızı şenlendirecek bir yemek. Özellikle yemekteki konuklarınızın, sevdiklerinizin oldukça fazla beğenisini toplayacağından eminim. Uğraşmanıza ve emeklerinize değecek.
Malzemeler
Bulgurlu harcı için malzemeler;
2,5 bardak ince bulgur
1 adet yumurta
Aldığınca un
Tuz
Su
Köftesinin hazırlanması için malzemeler;
300 kilogram kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Bir miktar maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Sosunun hazırlanması için malzemeler;
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Fesleğen
Sıvı yağ
Yapılışı
Karıştıracağınız kabın içerisine kıymayı koyunuz, üzerine yumurta, rendelediğiniz kuru soğanı ekleyiniz. Güzelce yıkayıp ince, ince kıydığınız maydanozları, galeta unu ve baharatları da ekleyerek güzelce yoğurunuz. Hazırladığınız harçtan bilye iriliğinde köfteler yapınız ve tava içerisine az yağ koyup bir miktar kızartınız. Kızaranları bir tabağa alınıp soğuması için bırakınız.
Şimdi bulgurlu harcı hazırlamaya başlayınız. Bir kabın içerinse ince bulguru koyunuz. Üstüne 1,5 bardak sıcak su katıp üzerine kapak kapatarak kabarması için bekleyiniz. Kabardıktan sonra bulgurun içerisine yumurta, tuz ile unu da ekleyip yoğurunuz. Kıvamının durumuna göre un yada su ekleyebilirsiniz. Hamur şeklini gelip özleştiğinde köftelerle ayın sayıda yuvarlayınız. Yuvarladıklarınıza parmağınızla bir delik açtıktan sonra içerisine kızarmış bir adet köfte koyup kapatınız ve avuçlarınızın arasında yuvarlayınız. Hazır olan köfteleri kaynayan tuzlu su içerisinde 3-5 dakika haşlayınız ve servis tabağınıza alınız.
Şimdi son olarak sosunu hazırlayınız. Bir tava içerisine biraz sıvı yağ koyup salçaları ekleyip, kavurunuz. İnce, ince doğradığınız domatesleri de atıp bir taşımlık kaynatınız. Son olarak ta fesleğeni ekleyerek tuzunu atıp ocaktan alınız.
Servis tabağına köfteleri alınız ve üzerine sosunu dökerek sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.