Home » » İstiridye dolma

İstiridye dolma


Gerekli malzemeler
4 adet istiridye
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Tencerenin dibine yerleştirilmek üzere 6 adet yeşil soğanın yaprağı ve 6 adet marul yaprağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı çam fıstığı, kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar, tarçın, karabiber, toz şeker
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Zeytinyağından yarım çay bardağı ayırın, kalan zeytinyağını tavada kızdırın
İlk önce çam fıstığını sonrada soğanı atın ve kavurun
Önceden soğuk su ile yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin
Hemen ardından yenibahar, karabiber, şeker, tuz ve tarçını ilave ederek karıştırmaya devam edin
Beş dakika boyunca orta ateşte kavurun ve içersine bir su bardağı kadar sıcak su katarak dinlenmeye bırakın
Maydanoz ve dereotunu kıyın pirinçlerin içine ekleyip karıştırın
Bir tencerenin dibine soğan yapraklarını ve marul yapraklarını yerleştirin
İstiridyeleri iyice temizleyin
Ortasını açtığınız istiridyelere hazırladığınız iç malzemeyi koyun
Tencereye içlerini doldurduğunuz midyeleri sıralayın
Midyelerin üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin
Bir buçuk su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişen istiridyeleri soğuması için bir tepsiye alın
O sırada servis tabağınıza yeşilliklerle ile taban hazırlayın
Üzerine soğumuş olan istiridyeleri koyun ve servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.