Home » » İsveç usulü somon

İsveç usulü somon


Malzemeler
Üç dilim somon
Bir adet kırmızı biber
Bir adet sarı biber
İki adet domates
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Brokoli
Yeteri kadar sıvıyağ
püresi için gerekli malzemeler
Beş adet haşlanmış patates
Bir çay bardağı krema
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Sosu için gerekli malzemeler
Bir su bardağı krema
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
50 gram mihaliç peyniri
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Üzeri için gerekli malzemeler
Bir adet limon
Yarım demet dere otu
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra derin bir kabın içerine koyup büyükçe bir çatalla ezin
Üzerine 1 çay bardağı kremayı dökün ve yeteri kadar tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın
Fırına koyacağınız tepsi ya da kabın kenarlarına hazırladığınız patatesli karışımı kremşanti sıkacağı ile sıkın
Kızartma tenceresine bir miktar sıvı yağ koyun ve somonları tuzlayıp karabiber ektikten sonra tavada kızartın
Kızaran somonları az önce kenarlarına patates karışımı sıktığınız kabın ortasındaki boşluğa koyun ve 5 dakika önceden ısıttığınız fırına balığın üzeri kızarana kadar pişmek üzere koyun
Bu arada sosu hazırlamaya geçin
Bir tencerenin içine 1 su bardağı kremayı dökün
Üzerine limonu rendeleyin
Limon suyunu da sıkın ve tuzunu karabiberini ekip ocağa tencereyi koyun
Karışım ocakta ısınınca içine mihaliç peynirini de ekleyin ve karıştırarak koyulaşmasını bekleyin
Fırından üzeri kızarmış balık tepsinizi çıkarın ve ocaktaki koyulaşmış olan sosu balık üzerine boşaltın
Tepside patatesli karışımın olduğu yerlere domates dilimlerini, haşlanmış olan brokoli parçalarını, dilimlenmiş olan sarı ve kırmızıbiberleri sıralayarak süsleyin
Balığın ve sosun olduğu orta kısma ince ince daire şeklinde kesilmiş limon dilimlerini ve dereotunu koyarak süslemenizi bitirin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.