Home » » Kaşarlı Balık

Kaşarlı Balık


Kaşarlı Balık

Balık haftada en az bir kere tüketmemiz gereken besinlerimizdendir. Ben şimdi sizlerle mükemmel bir tarifi paylaşmak istiyorum, balığı birde böyle denemelisiniz. Balığı peynir ile tüketeceğiniz için tazeliğinden emin olmalısınız. Hazırlanışı oldukça pratik ama görüntüsüyle ve tadıyla mükemmel olduğu için bir ziyafet sofrasını andıran sofranızda misafir de ağırlayabilirsiniz.
Malzemeler
500 kilogram fileto olarak temizlenmiş balık
4 adet domates
3 diş sarımsak
2-3 adet defneyaprağı
1 adet limon
1 çorba kasesi mantar
Bir miktar tane karabiber
Zeytinyağı
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri için malzemeler
Kaşar peyniri
Yarım bağ maydanoz
Hazırlanışı
Bir tavanın içerisine ayıklayıp güzelce yıkadığınız mantarları, sarımsağı, defneyapraklarıyla tane karabiberi ekleyip soteleyiniz. Derisi alınmış fileto şeklindeki balıkları küp, küp doğrayınız ve tavanın içerisine ekleyiniz. Ayıklayıp doğradığınız sivri biberleri de ilave ediniz. Domatesin kabuklarını soyunuz ve küp, küp doğrayınız ve limon dilimleriyle birlikte tavaya ilave ediniz. Ocağın altını açıp 3-5 dakika pişiriniz. Tuz da ilave edip karıştırınız ve servis kabınıza koyunuz. Güveç ya da cam fırın kabı kullanabilirsiniz. Rendelediğiniz kaşar peynirlerini de üstüne serpiniz ve ısıttığınız fırının içerisinde kaşarlar eriyip kızarınca ya kadar, yaklaşık 5 dakika pişiriniz. Fırından alınca servis yapacağınız sırada üzerine ince, ince kıyılmış maydanoz serpiniz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
Çipura, somon balığı, levrek ve ya fener balığı kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.