Home » » Katmer poğaça

Katmer poğaça


Gerekli malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kasığı mahlep
1 tatlı kasığı tuz
4 su bardağı un
Ara katlar için malzeme
2 yemek kasığı eritilmiş tere yağ
Yeteri kadar nişasta
İç harcı için
250 gram beyaz peynir
Yapılısı
Büyük ve derince bir kabın içine sıvıyağ, süt ve ılık suyu koyup karıştırın
İçine 1 adet yumurtayı kırın ve tekrar karıştırın
Ayrı bir kabın içine un, tuz, mahlep, kuru mayayı koyup elinizle karıştırın
Unlu karışımı sütlü, yağlı karımın içine dökün ve 10 dakika boyunca yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında olan hamuru 7 ayrı bezeyi bölün ve üzerini bezle örterek 5 dakika dinlenmek üzere kenara ayırın
5 dakika sonra her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde mutfak tezgahında açın ve aralarına yağ sürerek üst üste koyun
En üst kata yağ sürmeyin
Bu şekilde buzdolabına kaldırın ve 10 dakika mayalanması için bekleyin
Ardından mutfak tezgâhına koyun hamuru ve merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde iyice açın ve üçgen seklinde parçalar halinde kesin
Peyniri kestiğiniz hamurların geniş kısmına koyun ve kenarlarını katlayarak yuvarlayarak sarın
Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizin ve üzerlerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün
Üzerleri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.