Home » » Kestaneli pilav

Kestaneli pilav


Malzemeler
3 su bardağı pilavlık pirinç
1 adet kuru soğan
300 gram kestane
1 yemek kaşığı tere yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaynamış et suyu
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz ve kaynar su
Yapılışı
Pirinçleri ılık su ile yıkayın ve süzgece bırakın
Tencereye tere yağ ve bir miktar sıvı yağ koyup kızdırdıktan sonra süzülmüş pirinçleri ekleyin ve kavurun
10 dakika kavurduktan sonra fırında veya tavada kızarttığınız kestanelerin kabuklarını soyun ve bütün bütün pilavın içine katın
Üzerine kaynamış et suyu ve su ilave edin
Tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın
Demlendikten sonra bir kâseyi ıslayın ve kestaneli pirinç pilavını koyup servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve servis edin
Üzerine dereotu oyarak süsleyebilirisiniz
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.