Home » » Körili tavuklu pilav

Körili tavuklu pilav


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
250 gram tavuk
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 tatlı kaşığı köri
Mısır özü yağı veya sıvı yağ ile yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayın ve süzün
Tavukları küp küp doğrayın ve bir miktar sıvı yağ ile birlikte teflon tavada kavurun
Patatesleri küp küp doğrayın ve köri ile birlikte tavada kavrulmakta olan tavukların içine ekleyerek karıştırın
Tavadaki malzemelerin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyin ve pişmesini bekleyin
Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış soğanlarla bir miktar sıvı yağı kavurun
İçine pirinçleri ilave edin ve 5 dakika kavurun
Bu sırada pişmiş olan tavukları pirinçlerin kavrulduğu tencereye ilave edin
Üzerine çıkacak kadar kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp, pilavı demlenmeye bırakın
Demlenmiş olan pilavı bir ıslak bir kâsenin içine koyup servis tabağına ters çevirerek servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.