Home » » Lokumlu pilav

Lokumlu pilav


Malzemeler
Hamuru için gerekli malzemeler
İki buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Üzeri için gerekli malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
300gram kıyma
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu dökün ve ortasını havuz şeklinde açın
Yumurtaları bu havuza kırın
Soğuk suyu yavaş yavaş dökerek ortadan başlamak şartı ile yoğurun
Yaklaşık 20 dakika yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında bir yumuşaklığa sahip hamur elde etmiş olun
Mutfak tezgâhına un serpin ve bir miktarda hamurun üzerine serpip yarım santim eninde hamuru açın
Açtığınız hamurdan kurşun kalem kalınlığında şeritler kesin ve bu şeritleri ufak ufak parçalar halinde tekrar kesin
Tencerenin içine su koyun ve kaynadığı zaman küp küp kestiğiniz hamurları kaynar suyun içine atıp pişirin
Bu sırada bir tavanın içersinde sıvı yağ, tere yağ, kıyma, tuz, karabiber koyup kavurun
Pişen hamurları süzgüye atın oradan tekrar boş tencereye atıp çok az sıvıyağ koyup tuzla birlikte karıştırın ve servis tabağına alın
Üzerine kavrulmakta olan kıymalı karışımı dökün ve servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.