Home » » Mantarlı Patates Dolması

Mantarlı Patates Dolması


Oldukça lezzetli, hafif ve çok doyurucu bir lezzetin tarifini paylaşmak isterim sizlerle. Şimdi patatesi daha da besleyici bir tarifle size sunuyorum, özellikle çocukların çok sevdiği bir yiyecek olduğu için.
Malzemeler
4 adet iri patates
1 çorba kasesi mantar
2-3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber (acı ya da tatlı zevkinize göre)
1 miktar fesleğen
Yarım kilogram ıspanak
1 çorba kasesi yoğurt
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyunuz ve boyuna doğru ortadan ikiye bölünüz. Bıçağınızın ucuyla içlerini oyunuz. Tavaya bolca yağ koyunuz ve sapsarı kızarana kadar patatesleri kızartınız. Kızaranları havlu kağıdın üzerine alınız ve tuz serpiniz. Bir süre bekletip fırın kabına diziniz.
Ayrı bir tava içerisine biraz sıvı yağ koyunuz, iyice yıkayıp temizledikten sonra doğradığınız mantarlar ile sarımsağı soteleyiniz. İnce, ince doğradığınız sivri biberleri, domatesi, fesleğeni, tuzla karabiberi de ekleyip pişiriniz. Kızartıp içlerini oyduğunuz patateslerin içerisine hazırlamış olduğunuz harcı koyunuz. Sonra aynı tavanın içerinse ufak, ufak doğradığınız kuru soğan ile sıvı yağı ekleyip birkaç dakika kavurunuz ve sonra iyice yıkayıp doğradığınız ıspanakları da ekleyip, tuz, karabiber atıp birkaç dakika daha kavurunuz.
Ispanaklı harç ile mantarları ve rendelediğiniz kaşar peynirini de patateslerin içerisine pay ederek yerleştiriniz.
Fırınınızı önceden ısıtıp hazırlayınız ve sıcak fırına atıp üzerleri iyice kızarana kadar fırınlayınız. Fırınlanması bitince servis edeceğiniz tabağın ortasına çırpılmış yoğurt koyup üzerine de bir adet patates dolmasından koyunuz. Fesleğen yaprağıyla da süsleyerek servis ediniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.