Home » » Mantarlı Patates Köftesi

Mantarlı Patates Köftesi


Görüntüsüyle görsel bir şölen, tadıyla da damaklarda festival yaratır mantarlı patates köftesi. Hem pratiktir hem de oldukça hafiftir. Konuklarınız ve aileniz için hazırladığınız sofranızı ziyafete çevirir.
Malzemeler
350 kilogram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Galeta unu
Mantar sote için malzemeler;
1 çorba kasesi mantar
2-3 diş sarımsak
Taze kekik
Tuz karabiber
Sıvı yağ
Püresi için malzemeler;
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri içim malzemeler;
1 bardak kaşar peyniri rendesi
Sosu için malzemeler;
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz
Su
Yapılışı
Karıştıracağınız kaba kıymayı koyunuz. Üzerine yumurtayı kırarak soğanı rendeleyiniz. Yıkayıp ayıkladıktan sonra ince, ince kıydığınız maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve de iki yemek kaşığı galeta ununu ekleyip iyice yoğurunuz. Yoğurduğunuz harçtan 7-8 adet hamburgerlerin köftesi büyüklüğünde köfteler hazırlayınız. Köfteleri yağladığınız fırın tepsisine dizip, ısıttığınız fırın içerisinde 10 dakika pişiriniz.
Mantarları ince, ince doğrayınız. Bu şekilde sarımsakları da doğrayınız. Bir tavanın içerisine sıvı yağı koyup ilk önce sarımsakları daha sonrada mantarları atıp sote yapınız. Ateşten indirince kekiği, tuzu, karabiberi ekleyip tatlandırınız. Fırın içerisinde pişirdiğiniz köftelerin üzerine mantarı düzgün olarak yayınız.
Ardından püresini hazırlayınız. Haşlanmış olan patatesleri tencereye koyup eziniz ve içerisine tereyağını, sütü, karabiberi ve tuzu da ekleyip bir taşımlık kaynatınız. Püre sıcak haldeyken köfteye pay ettiğiniz mantarların üzerine pay ediniz.
Böylece en altta köfte, üzerinde mantar ve en üstünde de patates püresi olacak. Ve son olarak ta rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine yayıp son olarak fırına sürünüz. Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırınlayınız.
Sosunu hazırlamak için tava içerisine sıvı yağı koyup, domates ile biber salçası da ekleyip birkaç dakika kavurunuz. İçerisine sıcak su ekleyip sos kıvamına getiriniz. Tuz da atarak servis yapacağınız tabaklara koyup üstüne de köfteden koyunuz. Dilerseniz maydanoz yapraklarıyla da süsleyip sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.