Home » » Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça


GEREKLİ MALZEMELER
150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta sarısı
alabildiği kadar un
İçi İçin
2 tane patates
100 gram peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz,karabiber
Patatesli Ağzı Açık Poğaça
Yumuşatılmış margarin, sıvı yağ, mahlep ve yoğurt karıştırma kabında elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edilir. Patatesleri ezin ve içine yumurta akı, peynir, doğranmış maydanoz, soğan, tuz ve karabiber ilave edin. Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açılır ortasına hazırlanan patateslerden konup küçük pide şeklinde kapatılır..Hepsi bittikten sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürülür ve çörek otu serpiştirilir isteğe göre…180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun~~

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.