Home » » Perde pilavı

Perde pilavı


Malzemeler
Üç buçuk su bardağı pirinç
Bir bütün tavuk
Bir su bardağı badem
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir miktar sıvıyağ
Bir miktar tavuk suyu
Bir miktar katı yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hamur için
İki adet yumurta
Üç çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Pilavımızı yapmaya başlamadan önce tavuğumuza haşlayıp, kemiklerinden ayırıp didikliyoruz. Suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırıyoruz. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri sıvı yağ ve tereyağı karışımıyla bir tencere koyup kavuruyoruz. Tuzunu ilave edip kaynar tavuk suyu dökerek pilavımızı pişirmeye bırakıyoruz. Başka bir tavada bademleri az yağda kavurup demlenen pilavın içersine döküyoruz. Didiklenmiş tavuk etlerini, karabiberi de koyup hep birlikte harman ediyoruz. Sıra geldi hamurunu hazırlamaya. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz, yoğurdu sıvıyağı, kabartma tozunu, tuzu ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına getiriyoruz. Hazırladığımız hamuru tezgâh üzerinde merdaneyle kurşun kalem kalınlığında açıyoruz varsa bakır bir tencerenin içersine yoksa fırına girebilen teflon veya emaye bir tencerenin içini katı yağla iyice yağlıyoruz. Bademleri dekoratif bir şekilde yerleştirip, buzdolabında beş dakika soğutuyoruz. Daha sona açılan hamurun kenarlarını dışarı sarkıtarak tencerenin içine yerleştiriyoruz. Pişirdiğimiz pilavı içine doldurup kenarlarına sarkıttığımız hamuru üzerine kapatıp önceden ısıtılma 180 derecelik fırında nar gibi oluncaya kadar kızartıyoruz. Dikkatlice servis edeceğiniz tabağa ters çevrilip dilimleyerek soğutma da ikram ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.