Home » » Safranlı tavuklu pilav

Safranlı tavuklu pilav


Malzeme
İki buçuk su bardağı baldo pirinç
Bir adet tavuk göğsü
Bir çimdik safran
Bir tutam taze fesleğen
Yeteri kadar sıvı yağ ve tere yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yeteri kadar kaynamış su
Yapılışı
Safranın bir kabın içersine alıp içine yarım su bardağı kaynar su koyuyoruz ve rengi bırakana kadar bekliyoruz
Pirinçleri yıkıyoruz ve süzüyoruz
Bir tencerenin içersine tereyağını ve sıvıyağını alıp kirişlerle birlikte kavuruyoruz beş dakika
Üzerine tuz ekiyoruz, ve üstünde çıkacak kadar kaynar suyu ile safranlı suyu döküp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz
Piştikten sonra kapağını hiç açmadan bir kenara demlenmeye bırakıyoruz
Bu esnada tavuğu hazırlamaya başlıyoruz
Tavuk göğüsün şeritler halinde kesiyoruz
Bir tavan içersine sıvıyağ koyup yüksek ısıya getiriyor ve içine şeritler halinde kesilmiş tavukları koyup sote ediyoruz
Tavuklar sotelendiği zaman üzerine ince doğramış fesleğeni, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz
İki dakika sonra ocaktan alıyoruz
Pilava karıştırıyoruz
Pilava koyacağımız kalıbı hafif ısıtıyoruz ve içersine pilavımızı koyup kalıbı servis tabağın üzerine ters çeviriyoruz
Az önce pişirdiğiniz tavukları alıyoruz ve sıcakken pilavın üzerine ekiyoruz
Sıcak sıcak servis ediyoruz
Yanında ayran veya taze dereotu ektiğimiz cacık ile sunabilirsiniz
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.