Home » » Tarhana mantolu tavuk baget

Tarhana mantolu tavuk baget


Gerekli malzemeler
10 adet tavuk baget
5 adet patates
Yeteri kadar ketçap
Yeteri kadar kıvırcık
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber ve karabiber
Panelemek için malzeme
3 adet yumurta
1 kâse tarhana
3 yemek kaşığı un
Kızartmak için
Yeterince sıvı yağ
Yapılışı
Tavuk bagetleri bir tencereye koyun ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlamak üzere ocağa koyun
Haşlanan tavuk bagetleri ocaktan alıp tavukları bir kaba ayırın ve kalan suyu birazdan kullanmak üzere kenarda tutun
Tavuk bagetlerinin üzerine tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin
Düz bir tabağa unu koyun, geniş bir tabağın içine yumurtaları kırın, yine geniş ve düz bir tabağın içine tarhanayı koyun
Tavuk bagetlerini önce una bulayın, ardından çırptığınız yumurtaya sonrada tarhanaya bulayıp bir tepsinin üzerine birazdan kızartmak üzere kaldırın
Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimleri şeklinde kesin
İlk basta ayırdığınız tavuk suyuna patates dilimlerini atın ve haşlayın
Ardından patatesleri çıkarıp süzgece atarak suyunu iyice süzdürün ve son olarak kâğıt havlunun üzerine koyup oradan da bol sıvı yağ koyduğunuz kızartma tenceresinde patates dilimlerini kızartın
Kızaran patates dilimlerini servis tabağının yarısına koyun
Aynı kızartma tenceresinin panelediğiniz tavuk bagetlerini kızartın ve servis tabağındaki patateslerin yanına tavuk bagetlerini de alın
Servis tabağının iki ucunu kıvırcık marulları koyarak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.