Home » » Tavuk Dolma

Tavuk Dolma


Malzemeler
1 bütün tavuk
1/2 kâse bezelye
1 adet havuç
1/2 demet dereotu
1,5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tane karabiber
Tuz
Tavuk Dolma, Tavuk Dolma Fotosu resmi
Tavuk Dolma Tarifi
Bütün bir tavuk temizlenip yıkanır. Diğer yanda biraz sıvı yağ ile küp doğranmış havuç kavrulur. 3 çay bardağı sı­cak su ve tuz koyup kaynayan suya pirinçler atılır. Pişirilir ve demlenir. Demlenen pilavın içine bezelye ve kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan pilav tavuğun karın boşlu­ğuna sıkıca yerleştirilir. Tavuğun derilerinin altına tane kara­biber yerleştirilir. Bir fırça yardımı ile yoğurt tavuğun üzerine sürülür. Fırın poşetinde 200°’de 1 saat pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.