Home » » Tavuklu karnıyarık

Tavuklu karnıyarık


Gerekli malzemeler
6 adet patlıcan
1 bütün tavukgöğsü
3 diş sarımsak
4 adet domates
4 adet yeşilbiber
Yeteri kadar kaşar peyniri
Yeterince tuz, sıvı yağ, karabiber
Süslemek için
Yarım demet taze nane
Yapılışı
Patlıcanları olduğu gibi fırında közleyin
Közlenmiş patlıcanları fırından çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Boylamasına ortalarından bıçakla keserek açın
Teflon tavanın içersine bir miktar sıvı yağ koyun ve tavukgöğsünü çok küçük parçalara bölerek kavurun
Tavuk parçalarının rengi dönünce içine tuz, ince doğranmış yeşilbiber, 4 e bölünmüş sarımsak ilave ederek kavurmaya devam edin
Ocaktan almanıza yakın domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp tavanın içine ilave edin ve birkaç defa karıştırıp ocaktan alın
Ocaktan aldığınız karışımın içine karabiberini serpin ve ortalarını açtığınız patlıcanların içini bu harçla doldurun
Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine koyarak kapatın
5 dakika önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına tepsiyi sürün
Kaşar peynirleri eridiğinde fırından çıkarıp üzerine taze nane ile süs yaparak sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.