Home » » Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi



Tavuk Suyu Çorbası Tarifimiz yemekten önce iştahınızı açacaktır. Tavuk parçacıkları ve şehriye tadıyla size nefis bir damak tadı sunuyor.
Malzemeler:
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 küçük soğan
  • 1 küçük kereviz
  • 5 bardak su
  • 50 gr. tel şehriye (2 çorba kaşığı)
  • 2 orta boy domates
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı un

Tavuk Suyu Çorbası Tarifinin Yapılışı:

Margarini bir kalın tabanlı tencerede eritin, soğanı ve kervizi önceden ayıklanıp iri parçalar halinde doğranıp ilave edin. Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Önceden haşlanmış olan tavun suyunu sıcak olarak azar azar yedirerek katın.
Harlı ateşte bir taşım kaynatın, ateşi kısıp 30 dakika kadar pişirin tuz ve karabiberini ilave edin. Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın doğranmış domatesleri ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın tuz ve karabiberini kontrol edin. Tavuk parçalarını katıp, kaselere koyarak sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Adsız18:17

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.