Home » , » Türkistan pilavı

Türkistan pilavı


Gerekli olan malzemeler
Yarım kilogram dana kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet ayva
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanları rendenin küçük tarafıyla rendeleyin
Havuçları kibrit çöpü eninde ve boyunda olacak şekilde mutfak robotunun uygun bıçağını kullanarak çekin
Ayvayı dilimler halinde kesin
Bir tencerenin içersine yeteri kadar sıvı yağ koyun ve doğradığınız soğanları içine atarak kavurun
Soğanlar pembeleşerek kavrulunca içine havuçları ilave edin
2 dakika daha kavurup bu sefer kuşbaşı edilmiş dana etlerini ekleyip iyice kavurun
Etler kavrulduğu zaman üzerine 4 su bardağı kaynar suyu dökün ve etler pişene kadar ocakta kaynamaya bırakın
Etler kavrulduğunda içersine dilimlenmiş ayvayı koyun ve tuzunu serpin
Son olarak da pirinci ilave edin ve pilavı pişirin.
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.