Home » » Üç katlı patates salatası

Üç katlı patates salatası


Malzemeler
Beş adet haşlanmış patates
Üç adet havuç
İki adet pırasa
Yedi adet kornişon turşu
Bir çorba kâsesi yoğurt
Çeri domates
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı
Bir adet limon
İsterseniz sarımsak
Hazırlanışı
Patatesleri kabukları ile birlikte haşladıktan sonra, soğuması için kenara koyuyoruz
Havuçları soyup rendenin geniş bölümünden rendeliyoruz
Tavanı içerisine çok az sıvıyağ koyup, havuçları orta ateşte beş dakika kadar kavuruyoruz
Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Pırasaları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz ve tahta üzerinde ince ince doğruyoruz
Çok az sıvı yağda pırasaları beş dakika kavuruyoruz
Sebzeler kavrulurken tozu ve karabiberini eklemeyi unutmuyoruz
Hemen sonra başlanmış olan patatesleri karıştırma kabını açıyoruz iri iri rendeliyoruz
Tuz karabiber zeytinyağı ve limonu suyunu koyup iyice karıştırıyoruz
Altı üstü açık olan pastal çemberini koyunuz ilk olarak patatesli harcımızı çemberin içersine alıp kaşıklı düzleştirerek bastırıyoruz
Üzerine havuçlu harcı döküyoruz
En son kata ise pişirmemiz pırasaları döküp yayıyoruz
Üzerine ince kıyılmış konuşan turşulara serpiyoruz
Ayrı bir kâsenin içersinde yoğurdu çırpıyoruz. Burada yoğurdun içine isterseniz sarımsakları ezip ekleyebilirsiniz
Susuz yerinden aldınız yoğurdu salatanın üzerine döküyoruz
Çeri domatesleri ikiye kesilmiş, turşu dilimlerini ve isterseniz yeşil otları süslemek için kullanabilirsiniz
Salatamızın çemberini servise diyeceğimiz esnada sofrada çıkartıyoruz
Salata çemberiniz yoksa şekilli kek kalıplarına doldurabilirsiniz
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.