Home » » Yoğurtlu Gül Böreği Tarifi

Yoğurtlu Gül Böreği Tarifi


 2 adet yufka 

 250 gram kıyma 
 1 adet soğan 
 2 çorba kaşığı sıvıyağ 
 1 çorba kaşığı salça 
 1 çay kaşığı pulbiber 
 2 su bardağı yoğurt 
 1 tatlı kaşığı tereyağı 
 karabiber 
 tuz 



Yapılışı   ilk önce 2 çorba kaşığı sıvıyağda küçük küçük doğranmış soğanı kavurun. 250 gram kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine salçayı ekleyip kıymanın rengi dönünce tuzunu, karabiberini katıp ocaktan alın.

2 adet yufkanın her birinden 8 adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Üzerine kıymalı malzemeden koyun. Sigara böreği gibi sarıp daha sonra içe doğru kıvırın. Açılmaması içinsu veya kürdan kullanabilirsiniz.

Fırın tepsisine dizin. 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Börekleri servis tabağına alın.

Üzeri için 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip üzerine 1 çay kaşığı pulbiberi katarak yağda yakın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı yoğurt gezdirip daha sonra yağı da ekleyip servis yapın. 
Blogger tarafından desteklenmektedir.