Home » » Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi


Kandillerdeki vazgeçilmez geleneğimiz Kandil Simidi için size kolay bir tarfimiz var. Evde kendiniz yapıp komşularınıza dağıtabilirsiniz.



Mahlep yerine kullandığımız sirke ile pastanelerdeki simitlerle aynı lezzeti yakalayabiliyoruz. Bundan artık sonra pastaneden kandil simidi almayacaksınız belki de. O kadar lezzetli olacak.


Malzemeler:
200 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Üzeri için susam ve çörek otu
Hazırlanışı:
Genişçe bir kaba 5 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.
İçineoda sıcaklığındaki margarini, 2 yumurtanın sarılarını ekleyin.
Kalan malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Koparttığınız parçaları yuvarlayarak parmak genişliğinde şeritler yapın ve simit şeklinde birleştirin.
Farklı şekiller de verebilirsiniz.
Yaptığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Sonra ayırdığımız yumurta aklarını fırça ile simitlerin tamamına sürün.
En son  simitlerin üzerine çörek otu ve susam serpin.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsinizi koyun.
Üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun. Allah kabul etsin…
Blogger tarafından desteklenmektedir.