Home » » YUMURTALI KANEPE

YUMURTALI KANEPE


Malzemeler
6 adet yumurta
75 gr tereyağ
1/2 demet maydanoz
6 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı hardal
6 dilim francala ekmeği
2 kahve kaşığı limon suyu
tuz

YUMURTALI KANEPE TARİFİ

Yumurtaları on dakika haşlayın. Kabuklarının kolay soyulması için bir süre soğuk suyun altında tutup, kabuklarını soyun. Sonra her yumurtayı ortalarından kesip, sarı ve aklarını birbirlerinden ayırın. Bir kaba yumurta sarıları, tereyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, hardal ve tuz koyun ve koyu bir kıvam tutturuncaya dek çatalla iyice karıştırın. Diğer tarafta ekmek dilimlerinin sert kenarları kesip, çıkarın. Her dilimi dört eşit parçaya bölün ve yumurtalı bulamacı üzerlerine sürün. Yumurtaların beyazlarını ufalayıp kanapelerin üzerine serpin. Turpların, yeşil kısımlarını kesip yıkayın ve dört eşit parçaya bölün, ekmeklerin üzeriine birer parça yerleştirin. Servis tabağına koyup, servis yapın.

Blogger tarafından desteklenmektedir.