Home » » Midye Poğaça Tarifi

Midye Poğaça Tarifi

Malzemeler 1 paket margarin (oda sıcaklığında) yarım kilo süt 1 çorba kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un İçi için maydanoz peynir Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 
Hazırlanışı - Unun içerisine maya karıştırılır ve süt ile tuzu da eklenerek hamur yapılır. - 1 saate yakın hamur dinlenmeye bırakılır. - Bu sürede hamurun mayası da iyice gelmiş olur. - Altı eşit parçaya bölünerek her bir parça 30 cm çapında açılır. - Bu arada margarinde altı parçaya bölünür ve her parça üzerine el yardımı ile sürülür. - Üçer üçer üst üste dizilir ve el yardımı ile biraz daha genişletilir. – Sıkı şekilde rulo yapılır ve 2 cm aralıklarla kesilir. - Kesilen her parça el ile bastırılarak açılır ve ortasına peynirli karışım konularak D şeklinde kapatılır. - Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. -Afiyet olsun…
Blogger tarafından desteklenmektedir.