Home » , » Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır ?

Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır ?


Merhaba Bayanlar Baylar Sirkenin faydaları saymakla bitmez   sizlere kendi evinizde yapabileceğiniz tarifi anlatacağım 

Malzemeler şöyle :
2 dilim bayat ekmek içi
-3 buçuk litre içme suyu
-1 çay kaşığının ucuyla deniz veya kaya tuzu
-5 adet büyükçe yeşil ekşi elma
-2 adet kesme şeker
-8- 10 adet nohut

Yapılışı :

bir gün önce su  kaynatılır ve soğutulur soyulmuş elma kabukları, bayat ekmek içleri, şeker ve nohut büyükçe bir kavanoza (suyun da girebileceği büyüklükte) konur Üzerine bir gün önce kaynatılmış ve soğutulmuş olan su eklenir. Tuzu ilave edilir. Kavanozun ağzı çok sıkı bir şekilde kapatılır. Karanlık, kuytu bir yerde yirmi beş gün bekletilir.

sonunda tel süzgeç üzerine bir kağıt peçete konur ve sirke büyükçe bir tencereye süzülür. Bu aşamada, tadı sirkeye benzemeyecek ve kokusu da pek hoş olmayacaktır hazırlıklı olun bu duruma :) . Bu sizi yanılgaya düşürmesin.

Kavanoz iyice temizlenir. Süzülmüş olan su tekrar kavanoza boşaltılır. İçine iki kaşık üzüm sirkesi konur. Kavanozun ağzı tekrar sıkıca kapatılır. En az bir ay yine karanlık, kuytu bir yerde bekletilir. Sirke ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.