Home » » Mandalina Reçeli

Mandalina Reçeli


Mandalina reçeli malzemeleri

2 kg küçük boy mandalina

1 avuç karanfil

2 kg toz şeker

750 ml su

Yarım limonun suyu


Mandalina reçeli hazırlanışı

Mandalinaları kaynar su dolu tencereye atıp, 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaların üzerine karanfil saplayıp, toz şeker serpin ve 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvamalana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 2- 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.